Leo

Leo is een intacte reu van 6 jaar oud. Hij heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Toen hij een jaar was is hij van uit Bosnië en Herzegovina naar Nederland gekomen. Hij moest erg wennen aan zijn nieuwe leven en was de eerste weken erg onrustig. Gelukkig heeft hij zich snel aan kunnen passen en heeft hij geleerd zijn baasjes te vertrouwen. Nu is het een echte knuffelbeer die houdt van aandacht en graag samen bezig is. Naar vreemde mensen kan hij in het begin een beetje afwachtend zijn, maar zodra hij even kennis heeft kunnen maken is het goed

Algemeen
NaamLeo
RasKruising type herder
GeslachtReu (intact)
GeboortedatumGeboren in 2014
Paspoort aanwezigJa
GechiptJa
Gezondheid
GezondheidGeen medische problemen
BouwAtletisch, goed gespierd
VachtverzorgingRuwharige vacht, vraag weinig verzorging. Leo vindt het wel heel fijn om geborsteld te worden.
ZindelijkJa
DieetvoerNee, eet gewone brokken
WagenziekteOnbekend
Gedrag
AlgemeenLeo kan op een afstand best zeker overkomen. Maar als het er op aankomt is hij erg onzeker. Heeft vertrouwen nodig. Wil graag eerst even voorzichtig snuffelen, maar kan daarna prima worden aangehaald. Voor zijn baasje is hij een echte knuffelbeer.
Basiscommando’sLeo kent een aantal basiscommando’s
IntelligentieErg slim, vindt het ook erg leuk om samen oefeningen te doen
Kan alleen zijnOnbekend, Leo is niet vaak alleen thuis. Als hij even alleen moet zijn (bijvoorbeeld als er boodschappen moeten worden gedaan) dan kan hij gewoon in de woonkamer blijven.
Kan met hondenLeo woont momenteel samen met twee andere intacte reuen, een Rottweiler en een kruising Chihuahua. Met de Rottweiler gaat het goed, maar met de Chihuahua is het een paar keer mis gegaan. Gedrag met andere honden is onbekend.
Kan met andere dierenHet is onbekend hoe Leo doet naar katten of andere dieren
Is bang voorVuurwerk, onweer en ontstuimig weer
Kan met kinderenOnbekend, wordt daarom niet bij kinderen geplaatst
WaaksJa, blaft naar voorbijgangers als hij in de tuin zit. Leo heeft een veldje voor het huis waardoor hij de weg goed kan zien. Binnen doet hij dit niet. Blaft wel als mensen aan de deur komen. Begroet de mensen daarna wel vriendelijk.
Vreemde omgevingLeo woont in een boerderij in het buitengebied. Hier heeft hij veel ruimte in en om het huis. Hij komt het terrein niet af.
Aan de lijnOmdat Leo veel vrij rond loopt trekt hij aan de lijn. Hij is dit niet gewend. Leo is wel een hond die heel graag traint, het netjes aan de lijn lopen kan hij zeker nog leren.
LoslopenLeo vindt het heerlijk om door het veld te sjouwen. Overdag zit hij vooral in het omheinde veldje, maar in de avond gaat hij regelmatig even los. Hij loopt dan lekker rond de struinen en snuffelt er op los.
Kan in de autoOnbekend
Informatie huidige eigenaar
Eerste eigenaarNee
HerkomstLeo komt uit Bosnië en Herzegovina. Hij is toen hij een jaar oud was via een stichting naar Nederland gekomen. Bij aankomst heeft hij eerst in een gastgezin gezeten en vanuit daar herplaatst bij de huidige eigenaar.
WoonplaatsKloosterhaar
Reden herplaatsingDe man van de eigenaresse is een aantal maanden geleden overleden. Hij had overwicht op de drie honden en was veel bij ze thuis. Na het overlijden is er veel onrust in de roedel ontstaan, de eigenaresse houdt momenteel de kleine hond apart van de twee grote om conflicten te voorkomen.
Waar moet nieuwe eigenaar aan voldoen
Voor Leo zijn we opzoek naar iemand (of een stel) zonder kinderen die de tijd heeft om lekker met hem aan de slag te gaan. Leo is veel vrijheid gewend en kan veel buiten lopen, daarom is een tuin met omheining een vereiste. Bij voorkeur wordt Leo geplaatst in een rustige woonomgeving, hij wordt sowieso niet in de stad of drukke buurt geplaatst. Omdat Leo soms ook wat onzeker kan zijn is het belangrijk dat zijn nieuwe baasje hier mee om kan gaan. Consequente opvoeding is belangrijk, maar zeker niet met een harde hand. Daarnaast is Leo niet gewend om langere tijd alleen te zijn, dit moet hij echt nog leren. Qua training is er veel te bereiken met Leo, hij vindt het leuk en is makkelijk te motiveren. Hij werkt heel goed met zijn neus, speurwerk zou dan ook een hele mooie bezigheid voor hem zijn.