Storm

Storm is een intacte reu van net 2 jaar oud. Hij is momenteel chemisch gecastreerd, hierdoor is hij wat rustiger geworden. Het is een hond uit een werklijn die graag aan het werk gaat. Andere honden vindt hij lastig en kan hij heel heftig op reageren. Daarom wordt hij bij voorkeur ergens geplaats waar veel ruimte om het huis is. In een drukke wijk zullen veel te veel honden wonen waardoor hij gefrustreerd kan raken. Storm heeft helaas al meerdere eigenaren gehad en verdiend nog een kans!

Het huidige baasje speurt met Storm (KNVP, vlakte revieren en kleine voorwerpen zoeken). Hij heeft ook al wel eens op de mouw gebeten, maar heeft hier niet veel ervaring mee

Algemeen
NaamFenrir K9’s Wexel
RoepnaamStorm
RasMechelse Herder
GeslachtReu
GecastreerdMomenteel chemisch gecastreerd (06-04-2021) hierdoor is hij wat rustiger geworden
Geboortedatum01-05-2019
Paspoort aanwezigJa
GechiptJa
Gezondheid
GezondheidGeen medische klachten
BouwAtletisch en gespierd
VachtverzorgingStorm heeft weinig vachtverzorging nodig, ongeveer 2 keer per maand wordt hij geborsteld, dit vindt hij erg fijn.
ZindelijkJa
DieetvoerNee, eet normale brokken
WagenziekteNee
Gedrag
AlgemeenAls Storm een klik met iemand heeft dan is hij een maatje voor het leven. Hij is wel geneigd om zich heel erg op één persoon te richten. Met zijn huidige baasje heeft hij een goede klik, maar naar zijn partner luistert hij niet.
Basiscommando’sKent de basiscommando’s
IntelligentieSlimme hond die graag samen aan de slag gaat
Kan alleen zijnJa, kan ongeveer 3 tot 4 uur alleen zijn
Kan met hondenNee, kan agressief reageren, vooral naar honden die groter zijn dan hem. Wordt niet bij andere honden geplaatst
Kan met andere dierenNee, wordt niet bij andere dieren geplaatst
Is bang voorLaat onzekere agressie zien naar voornamelijk grotere honden
Kan met kinderenNee, wordt niet bij kinderen geplaatst
WaaksJa, blaft naar mensen die langs het huis lopen.
Aan de lijnKan goed aan de lijn mee lopen
Kan in de autoJa
Informatie huidige eigenaar
Eerste eigenaarNee, huidige eigenaar is de tweede eigenaar. Is bij eerste eigenaar herplaatst vanwege zijn gedrag ten opzichte van vreemde honden.
HerkomstGefokt door Fenrir K9 uit België
WoonplaatsRijssen
Reden herplaatsingUitvallen naar andere honden en het niet luisteren naar zijn vrouwelijke eigenaar.
Waar moet nieuwe eigenaar aan voldoen
Storm is een energieke hond die uitdaging nodig heeft. We zijn op zoek naar iemand die ervaring heeft met Mechelse (of Hollandse) Herders uit werklijnen. Iemand die met Storm aan de slag wil gaan en ook frequent met hem gaat trainen in de sport (IGP of KNPV). Storm heeft duidelijkheid nodig en iemand die consequent is. Vanwege zijn gedrag wordt hij niet bij kinderen, andere honden of andere huisdieren geplaatst.