Beer

Beer is een intacte reu van ruim twee jaar oud. Hij is naar mensen erg vriendelijk en voor zijn eigen gezin

een echte knuffelbeer.

In huis is hij erg rustig en lief. Hij luistert ook goed naar de basiscommando’s die hij kent. Hele lange stukken lopen is niet zijn favoriete bezigheid, maar hij vindt het wel erg leuk om samen te spelen of oefeningen te doen. Hij heeft dan ook heel mooi de aandacht en doet dan ook veel voor iets lekkers.

Hij kan soms wel even schrikken van plotselinge en onverwachte geluiden, maar herstelt daar wel goed van. Hij loopt er dan het liefst met een boog om heen.

Beer kan helaas niet zo goed met andere honden. Vooral grote honden of honden die bedreigend overkomen vindt hij lastig en kan hij naar uitvallen. Daarom wordt hij ook met een Gentle-leader uitgelaten.

We zoeken voor Beer een baasje die ervaring heeft met Molossers en die het gedrag van deze mooie honden begrijpt. Iemand die ervaring heeft met honden die kunnen uitvallen en hier ook samen met Beer mee aan de slag wil om het vertrouwen op te bouwen.

Algemeen
NaamBeer
RasKruising Cane Corso x Amerikaanse Bulldog
GeslachtReu (intact)
Geboortedatum20-10-2019
Paspoort aanwezigJa
GechiptJa
Gezondheid
GezondheidGeen medische problemen
BouwGespierd, robuust en atletisch
VachtverzorgingKorte vacht, vraagt weinig verzorging
ZindelijkJa
DieetvoerNee, eet gewone brokken
Gedrag
Basiscommando’sBeer kent de volgende commando’s: zit, af, poot, in de bench, blijf en wachten (voor het eten)
Kan alleen zijnBeer vindt het geen probleem als zijn baasjes weg zijn, hij kan ook best lang alleen zijn. Het kan zijn dat dit in een nieuwe omgeving wel even moet worden opgebouwd.
Kan met hondenHelaas valt Beer uit naar honden. Dit zijn vooral honden die net zo groot of groter zijn dan hem of honden met een hoge energie.
Is bang voorDierenarts en plotselinge harde geluiden.
Kan met kinderenJa, maar wordt niet geplaats bij kleine kinderen
WaaksBlaft als de deurbel gaat, dit duurt niet lang. Hij begroet daarna het bezoek vriendelijk.
Kan in de autoJa, geen problemen.
Informatie huidige eigenaar
Eerste eigenaarJa, is als pupje in dit gezin gekomen.
GezinssamenstellingJong stel met kinderen en nog een hond
WoonplaatsHasselt
Reden afstandMet veel pijn hebben de baasjes van Beer moeten besluiten om hem te herplaatsen. Helaas kan Beer niet met de andere hond. Het is heel lang goed gegaan tussen de twee, maar toen Beer volwassen begon te worden ging het mis. Er zijn een paar incidenten geweest waardoor de situatie in huis met kleine kinderen niet meer veilig is. De honden zitten nu gescheiden van elkaar in verschillende ruimtes. Op deze manier gaat het goed, maar dit is absoluut geen prettige situatie. Beer verdient het om lekker de aandacht te krijgen en dat kan het beste in een huis waar geen andere honden zijn.