Bo

Hallo ik ben Bo en ben geboren in Roemenië. Sinds september 202 van ik in Nederland en via een gastgezin bij mijn huidige vrouwtje geplaatst. Mijn vrouwtje en ik hebben niet de juiste match, want ik kan nogal onzeker zijn en heb dan een baasje nodig die mij helpt om het moment dat het te spannend wordt. Als ik iets spannend vind kan ik erg hard gaan blaffen. Mijn vrouwtje is soms te zacht er daarom voor mij niet duidelijk genoeg, Ik vindt het ook heel fijn als mijn baasje met mij kan spelen of misschien is er wel een leuke andere hond waarmee ik een klik heb om samen heerlijk in de tuin te spelen.

Knuffelen vind ik ook heerlijk en kan mij niet lang genoeg duren. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een ruime tuin, zodat ik lekker kan rennen achter een bal aan en mijn energie kwijt kan. Ik heb zowel de puppy- als basiscursus goed doorstaan en ken in principe de standaard commando’s. Mijn vrouwtje traint dit met mij regelmatig, maar ik vind het ook leuk om haar uit te dagen en dan niet te doen wat ze eigenlijk van mij vraagt…ik weet het wel hoor , maar misschien neem ik jou iets serieuzer . Ik ga iedere week 1 dag naar de opvang met heel veel honden en vindt dit geweldig. Moe en voldaan plof ik dan thuis op mijn bed. Waar ik niet van houdt is een afgesloten bench, want dan wordt ik ook bang en raak ik in paniek, maar ik lig wel in mijn bench te slapen met open deurtje. Auto rijden kan ik ook inmiddels en is geen probleem. Ik heb sinds april een allergie ontwikkeld en het is nog niet helemaal duidelijk waarvoor ik allergisch ben, maar voor eten is dat inmiddels uitgesloten en mag ik weer alles eten…gelukkig! Nu ga ik 1x in de maand naar de dierenarts om een injectie op te halen tegen de jeuk. Wil je hier meer over weten, zal mijn huidige vrouwtje je alles vertellen. Waar ik beslist niet van houdt is een drukke omgeving met veel mensen, want dat vind ik erg eng en blijf dan liever thuis.

Ben jij die leuke duidelijke en sterke persoonlijkheid, die mij helpt mijn onzekerheid te overwinnen en niet meer hoef uit te vallen omdat de wereld soms eng is? Die mij begrijpt wat ik nodig heb en waar ik uiteindelijk voor door het vuur zal gaan? Durf jij die uitdaging samen met mij aan te gaan? Gaan wij de wereld opnieuw ontdekken en vrienden zijn voor het leven?

Algemeen
NaamBo
RoepnaamBo
RasKruising uit Roemenië
GeslachtReu
GecastreerdJa, op een leeftijd van 6 maanden
Geboortedatum5 mei 2020
Paspoort aanwezigJa
GechiptJa
Gezondheid
GezondheidGeen medische klachten
BouwAtletisch en gespierd
VachtverzorgingBo heeft een gladde, kortharige vacht die zeer weinig verzorging vraagt
ZindelijkJa
DieetvoerNee, eet normale brokken
WagenziekteNee
Gedrag
AlgemeenBo is een lieve en enthousiaste hond. Situaties die hij moeilijk vindt lost hij op door te blaffen.
Basiscommando’sKent de basiscommando’s, vindt het leuk om samen te trainen
IntelligentieSlimme hond die graag samen aan de slag gaat
Kan alleen zijnMomenteel werkt zijn baasje thuis (bovenverdieping) hij is dus niet gewend om alleen thuis te zijn. Dit moet worden opgebouwd
Kan met hondenJa, heeft soms wel voorkeur voor bepaalde honden
Kan met andere dierenOnbekend
Is bang voorNiet bekend
Kan met kinderenNee, wordt niet bij kinderen geplaatst
WaaksJa, blaft naar mensen die binnen komen of langs het huis lopen
Aan de lijnKan goed aan de lijn mee lopen
Kan in de autoJa
Informatie huidige eigenaar
Eerste eigenaarNee, huidige eigenaar heeft Bo via verhuisdieren, hij zat in een gastgezin. Over zijn verleden in Roemenië weten we helaas niets
HerkomstRoemenië
WoonplaatsZwolle
Reden herplaatsingGeen match met eigenaar
Waar moet nieuwe eigenaar aan voldoen
Voor Bo zijn we opzoek naar een eigenaar die stevig in zijn schoenen staat en ervaring heeft met dit soort type honden. Bo is onzeker, maar moedig genoeg om de confrontatie aan te gaan.  Hij heeft een consequente aanpak nodig, maar absoluut niet met een harde hand.